
Mondriaan Fonds




Mondriaan Fonds on tour - 2023
projectleider
Het Mondriaan Fonds was in 2023 ‘on tour’, bezocht daarvoor alle provincies en organiseerde een online programma voor het Caribisch deel van het Koninkrijk. Tijdens het plenaire deel van het programma werd uitgelegd wat het Mondriaan Fonds doet voor het beeldende kunst- en erfgoedveld, hoe het beleid tot stand komt en hoe het indienen van een aanvraag in zijn werk gaat. Daarnaast ging het fonds het gesprek aan met het publiek over wat er kenmerkend is voor de provincie en hoe dit invloed heeft op een subsidieaanvraag.
HERE: Heritage Reflections - 2023 & 2021
projectleider
Op 30 mei 2023 vond Heritage Reflections plaats in Bibliotheek Neude in Utrecht. Tijdens deze middag belichtten verschillende spelers uit het erfgoedveld de thema’s positionality en community-building. Samen met het publiek werd ingegaan op onderwerpen als bewustwording van je eigen positie en het belang van context en perspectief. Het programma bestond uit een plenair deel en 5 verdiepingssessies.
In 2021 organiseerden we voor het Mondriaan Fonds en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed een online versie van Heritage Reflections, speciaal gericht op nieuwe erfgoedgoedprofessionals. Het was een middag vol ontmoetingen en uitwisseling van kennis tussen een groep van ruim 250 nieuwe generatie erfgoedprofessionals en sleutelfiguren uit het werkveld.
Symposium: Beeldende Kunst in het Hart van de Samenleving - 2022
Inhoudelijk Productieleider
Tijdens dit symposium werd het resultaat van het onderzoek ‘Kunstpodia: Een Internationaal Perspectief’, in opdracht van het Mondriaan Fonds verkend. Het onderzoek bood een internationale blik op de positie die kunstpodia innemen in onze samenleving; een rol die verder gaat dan alleen het exposeren van beeldende kunst. Op 8 juli wisselden verschillende spelers uit het veld hun gedachten over welke aanpak van beeldende kunstinstellingen in onze buurlanden interessant of inspirerend zijn voor de Nederlandse context. Het doel van de bijeenkomst was beleidsmakers met de portefeuille cultuur (wethouders, gedeputeerden, beleidsmedewerkers) concrete voorbeelden te bieden hoe een kunstinstelling kan aansluiten op lokale behoeften en van (inter)nationaal belang kan zijn.
Met bijdragen van: Gunay Uslu, Touria Meliani, Jordy Clemens, Marian Duff, Chris Dercon, Ann Demeester, Hugo Borst, Eelco van der Lingen, Jurgen Karskens, Maurice Seleky, Palais de Tokyo, FRAC Picardie en Eastside Projects.